Witajcie.
Mam mały problem z Audi A3 1.6 97r.żony i nie wiem jak do tego sie zabrać.
Mianowicie jak włączę dmuchawę to strasznie coś buczy z okolic schowka,tak jak by dmuchawa chodziła na "sucho",myślałem że coś wpadło do dmuchawy ale wyjąłem filtr i nic tam nie wpadło....macie jakieś inne pomysły??
Pewnie to oznaka zużycie czegoś ale czego??
Od czego powinienem zacząć szukać usterki??
robekcool, właśnie wydaje mi się że nie ,wsadzałem rękę od góry i nic raczej nie ma.Filtr max 3kkm przebiegu ma.
Pytanki:żeby dostać sie do dmuchawy to tak jak w octavii trzeba od strony schowka sie dobierać??
Czy coś w temacie ruszyło? Ja dziś w swojej octavii też zauważyłem nagle głośna prace wentylatora. Wczoraj było ok. dziś już buczy jakby coś o wirnik się ocieralo. Macie jakieś pomysły?
Arek, tadzik, czeka Was rozbieranie wentylatorów ewentualnie czekanie aż samo wyleci ..
[ Dodano: Czw 02 Sie, 12 15:00 ]
hehe , lepszy numer miałem z miesiąc temu . suzuki g.vitara , klient przyjechał z szumem z wentylatora ...słucham , no szumi ale jakoś tak dziwnie ...rozbieram schowek itd no szumi ale ... , rozbieram obudowe dolną od wentylatora a tu jak nie chluśnie woda... :diabelski_usmiech ...dobry litr , wirnik wentylatora ma budowę jak koła w strych parowcach i taki też odgłos to wydawało , wszytko w wodzie ..parownik itd.
oczywiście zatkany odpływ , najdziwniejsze że nie lało się na dywanik.
Komentarz